Agrarische bedrijven

Toepassingen in agrarische bedrijven

iHeatpanels kunnen toegepast worden in agrarische bedrijven als maneges, ligstallen van melkveebedrijven, fokkerijen, pluimvee– en knaagdierverblijven, varkens- en geitenhouderijen, evenals in volières, dierenopvang of -pension, et cetera.

Onze biogenetische productlijn bevat warmtepanelen in het extra lange golf infraroodbereik en zijn spatwaterdicht (IP55) en eenvoudig te reinigen.

Door een recente innovatieve technologie is het mogelijk om met een iHeatpanel extreem langgolvig (biogenetisch) infrarood op te wekken met een golflengte van 10.000 Nanometer. Dit gebeurt bij een lage oppervlaktetemperatuur van de verwarmingspanelen waardoor deze niet continu piekenergie vragen, integendeel. Is de ruimte eenmaal warm, dan vraagt een warmtepaneel bij haar modulaire metingen nog maar een fractie van de energiebehoefte van het opwarmen om de temperatuur bij te stellen.

Daarbij, elke infraroodbron stuurt licht uit. In tegenstelling tot infrarood lampen gaat het bij ons biogenetisch infrarood uitsluitend om licht uit het onzichtbaar bereik. Dit hoog frequente infrarood geeft geen licht, het bioritme van de dieren wordt niet meer verstoord.

Onze agrarische warmtepanelen zijn eveneens inzetbaar in een incubator.

Biggen houden van natuurlijke warmteUit de praktijk van een varkenshouderij is gebleken dat de biggen meer ‘kleur’ kregen, diarreeklachten uitbleven (eerste doodsoorzaak bij biggetjes) en de melkafscheiding van de zeugen beter werd. Al met al bleek het lichamelijke en psychologische welbehagen van zowel zeug als biggen vast te stellen aan de hand van het verminderde verbruik van medicamenten en de goede groei.

Wilt u meer lezen over andere projecten? Het verschil in engergieverbruik van verschillende verwarmingsmethoden in een stal vindt u onder de pilot fazanten. De aantoonbare effecten van infraroodstraling op de genezing en algehele gezondheid van de paarden in een manege in België leest u hier.

Een iHeatpanel levert een weldadige warmte. En een aanzienlijk laag energieverbruik door de temperatuuraansturing middels een correctie van 0.1 °C op 15 controlemomenten per minuut.

Ook met minder warmtebronnen een meer constant en breder warmtebereik? Laat u door ons informeren en neem contact met ons op.