AGRARISCHE BEDRIJVEN

iHeatpanels kunnen toegepast worden in agrarische bedrijven als maneges, ligstallen van melkveebedrijven, fokkerijen, pluimvee– en knaagdierverblijven, varkens- en geitenhouderijen, evenals in volières, dierenopvang of -pension, et cetera. In het verleden werd er veel verwarmt met infrarode lampen. Een groot nadeel hierbij is dat het het bioritme van van de dieren verstoort. Dit geeft de dieren stress en het gewicht neemt af. Deze stress wordt veroorzaakt doordat de dieren constant in een verlichte ruimte verblijven waardoor er geen verschil meer is tussen dag en nacht. Elke infraroodbron stuurt licht uit. In tegenstelling tot infrarood lampen gaat het bij ons FIR (Far InfraRed) infrarood uitsluitend om licht uit het onzichtbaar bereik. Dit hoog frequente infrarood geeft geen licht, het bioritme van de dieren wordt niet meer verstoord.

Onze FIR productlijn bevat warmtepanelen in het extra lange golf infraroodbereik en zijn spatwaterdicht (IP55) en eenvoudig te reinigen. Dit maakt het tot de meest gezonde en veilige warmte ooit.

Door een recente innovatieve technologie uit het huis van Maxxinno is het mogelijk om met een iHeatpanel extreem langgolvig (biogenetisch) infrarood op te wekken met een golflengte van 10.000 Nanometer. Dit gebeurt bij een lage modulerende oppervlaktetemperatuur van de verwarmingspanelen waardoor deze niet continu een piekenergie vragen, integendeel. Is de ruimte eenmaal warm, dan vraagt een warmtepaneel bij haar modulaire metingen nog maar een fractie van de energiebehoefte van het opwarmen om de temperatuur bij te stellen.

Het iHeatpanel wordt uitsluitend geleverd incl. een eigen Maxxinno thermostaat genaamd ISD oftewel een Intelligent Saving Device dat een unieke software bevat. Dit type thermostaat is ook uitsluitend bij Maxxinno verkrijgbaar. Het is namelijk niet mogelijk om met een conventionele thermostaat stralingswarmte te regelen. Immers, dit zijn twee totaal verschillende warmtetechnieken.

Elke infraroodbron stuurt licht uit. In tegenstelling tot infrarood lampen gaat het bij ons FIR (Far InfraRed) infrarood uitsluitend om licht uit het onzichtbaar bereik. Dit hoog frequente infrarood geeft geen licht, het bioritme van de dieren wordt niet meer verstoord.

Maxxinno bezit een zeer brede technische kennis van het systeem. Hebt u een unieke situatie waar u geen raad mee weet? Neem contact op en wij kunnen u zeker bijstaande een onderbouwd advies.

Tel: 0487 769 049 of

info@maxxinno.nl

Onze agrarische warmtepanelen zijn eveneens inzetbaar in een incubator.

Uit de praktijk van een varkenshouderij is gebleken dat de biggen meer ‘kleur’ kregen, diarreeklachten uitbleven (eerste doodsoorzaak bij biggetjes) en de melkafscheiding van de zeugen beter werd. Al met al bleek het lichamelijke en psychologische welbehagen van zowel zeug als biggen vast te stellen aan de hand van het verminderde verbruik van medicamenten en de goede groei.

Wilt u meer lezen over andere projecten? Het verschil in engergieverbruik van verschillende verwarmingsmethoden in een stal vindt u onder de pilot fazanten. De aantoonbare effecten van infraroodstraling op de genezing en algehele gezondheid van de paarden in een manege in België leest u hier.

Een iHeatpanel levert een weldadige warmte. En een aanzienlijk laag energieverbruik door de temperatuuraansturing middels een correctie van 0.1 °C op 15 controlemomenten per minuut.

Ook met minder warmtebronnen een meer constant en breder warmtebereik? Laat u door ons informeren en neem contact met ons op.