Eigenaren en beheerders van kantoren, winkels, kinderdagverblijven, scholen, overheidsinstellingen, conferentieoorden, hotels en recreatieve voorzieningen zoals zwembaden en bioscopen weten dat het comfortabel verwarmen van utiliteitsbouw (alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben) een grote kostenpost op een bedrijfsbalans is.

In 1984 al, stelde de World Health Organization in  een rapportage dat 30% van de nieuwbouw en gerenoveerde kantoren en huizen “besmet” is met het Sick Building Syndrome (SBS).
De binnenluchtkwaliteit verslechtert omdat gebouwen beter geïsoleerd worden en gebrekkige (mechanische) ventilatiesystemen aangelegd zijn. Ook chemische stoffen uit onder andere vloerbedekking, verf, kopieermachines en computers verslechteren de luchtkwaliteit allengs, terwijl een verkeerde luchtvochtigheid de groei van bacteriën, schimmels en virussen bevordert.

Hierdoor ontstaan (gezondheids)klachten als hoofdpijn, droge ogen en huid, verzwakte weerstand, een gebrek aan concentratie en verergeren allergieën en luchtwegaandoeningen. De kwaliteit van lucht bepaalt in grote mate hoe een mens functioneert en hoe gezond hij is, aangezien wij gemiddeld 90% van de tijd binnenskamers door brengen.

Vooropgesteld dat goed geïnstalleerde en regelmatig onderhouden ventilatie onontbeerlijk is, waar we ons ook bevinden, kan het installeren van iHeatpanels een eerste stap in de richting van gezonde warmte in uw werkomgeving zijn.

Onze warmtepanelen verwarmen middels lange golf infraroodstraling alle objecten in een ruimte, in stilstaande lucht. Dat betekent geen circulatie, geen verplaatsing van stof, huismijt, fijne deeltjes en bacteriën.

U kunt gericht en kostenbesparend verwarmen door de panelen in ruimtes die niet in gebruik zijn uit te schakelen en in werkruimtes de programmeringsmogelijkheden van de intelligente, draadloze thermostaat te benutten, waarmee meerdere panelen bediend kunnen worden.

Ook uw onderneming doordacht en energiezuinig verwarmen? Neem contact op voor een demonstratie van onze iHeatpanels.