Vakantieverblijven, zoals uw recreatiewoning, stacaravan, (woon)boot of chalet zijn lastig aangenaam te verwarmen. Enkele voorbeelden:

  • Gasverwarming in een kleine, vaak vochtige, ruimte heeft als keerzijde de warm benauwde en daarmee ongezonde omgeving die het creëert, met name in het naseizoen. Wist u dat bij verbranding van een kubieke meter gas zo’n 1¼ liter water gevormd wordt?
  • Ook bij houtverwarming komen veel schadelijke en overlastgevende stoffen vrij. Onvolledige verbranding door een teveel aan vocht in de rookkanalen, kan de hoeveelheid koolmonoxide gevaarlijk doen oplopen. Zelfs bij het stoken van een goede brandstof onder de meest optimale omstandigheden worden door openhaarden en houtkachels kooldioxide, stikstofdioxide en zwevende deeltjes uitgestoten. Niet alleen in huis, maar ook in de buitenlucht.
  • De meeste vakantieparken hebben nog een netwerk van 6 of 10 Amp. Dat is voldoende voor gangbare huishoudelijke apparaten, maar niet voor een elektrische verwarming. Straalkacheltjes zijn zeer kostbaar in gebruik. Een standaard kacheltje vraagt zo’n 2000 watt continu, dat is ongeveer 8 Amp. Ter vergelijk de verbruikscijfers op piekspanning van een gemiddelde(90x60cm) iHeatpanel: 750 watt of 3,5 Amp. Is de ruimte eenmaal opgewarmd, dan wordt er nauwelijks nog verbruikt. De vorstvrijstand bijvoorbeeld vraagt 50 watt, ongeveer 0,2 Amp.
paneel op veranda, nieuw in het assortiment van schäffer tuinhuizen in waalwijk en wijchen

Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het glasoppervlak, de ligging en isolatie van een woning en de buitentemperatuur. De hier genoemde verhoudingen tussen een straalkachel en een iHeatpanel blijven evenwel parallel.

Met een of meer van onze iHeatpanels in uw vakantieverblijf bent u verzekerd van een gezonde luchtvochtigheid en beschikt u over een duurzaam en onderhoudsarm product. U hoeft geen rekening te houden met de warmte die weg moet kunnen en wordt daardoor niet beperkt bij het inrichten van uw (recreatie)woning. Bovendien neemt een iHeatpanel nauwelijks ruimte in, maakt geen geluid en is reukloos.

Er ook warmpjes bij zitten in uw vakantieverblijf? Neem contact met ons op.