Ziekenhuizen, zorginstellingen, brandwondencentra, fysiotherapie en ergotherapie praktijken, wellness en Healthcare centra en sportscholen kunnen erg veel baat hebben bij het gebruik van infrarood verwarming. Met name in ruimtes waar hygiëne van groot belang is zoals operatiekamers, neonatale zorgafdelingen en intensive care, is een schone en stabiele verwarming zeer toepasbaar. Omdat een iHeatpanel accumulatief verwarmt (objecten in de ruimte vangen straling op en weerkaatsen die), is er geen sprake van luchtverplaatsing waardoor bacteriën, huismijt, stof en virussen niet in beweging worden gebracht.

Het fysiologisch en psychologische effect van lange golf infraroodstraling uit een warmtepaneel is een ontspannende infrarood warmte die de huid enkele millimeters binnendringt waardoor de bloedcirculatie en doorbloeding van het spierweefsel verbetert – iets dat zeer bevorderlijk voor het genezingsproces is.

Gezonde overwegingen om voor infrarood verwarming te kiezen

  • Het stimuleert de bloedcirculatie
  • Het stimuleert de stofwisseling
  • Het vermindert spierspanningen
  • Het verlicht (reumatische) pijn
  • Het versnelt genezing van (brand)wonden
  • Het vermindert stijfheid van gewrichten

Los van dit alles, levert het gebruik van warmtepanelen u een besparing van minimaal 40% op de energiekosten op. De temperatuur wordt met een modulaire thermostaat die 15 metingen per minuut verricht en met 0.1 °C corrigeert, constant gehouden.

Niet gek, zo’n besparing op wat tegenwoordig een groot deel van de bedrijfskosten vormt.
Maxxinno helpt u een gezonde kosteneffectiviteit te bewerkstelligen. Meer weten? Neem contact met ons op.