Onder gemeenschapsruimtes en instellingen worden o.a. kerken, fabriekshallen, musea, magazijnen, luchthavens, stalling en opslag verstaan. Bouwfysisch en klimaattechnisch verschillen bovengenoemde grote ruimtes nogal in verwarmingsbehoefte.

Zo hoeft een kerk niet dagelijks verwarmd te worden, maar een museumdepot bijvoorbeeld wel. In een magazijn kan de behoefte aan warmte wellicht beperkt worden tot de administratieve afdeling terwijl een fabriekshal plaatselijk ofwel in zijn geheel verwarmd moet worden. Stel je een productieruimte voor met hier en daar een werkplek. De meest energiezuinige wijze van verwarmen is dan uitsluitend de werkplekken te verwarmen. Eilandjes van warmte dus. Plaats je een iHeatpanel boven zo’n werkplek dat worden binnen een gebied van b.v. 25m2 met één iHeatpanel van maar 1300w heerlijk gezonde temperaturen bereikt.

iHeatpanels zorgen voor instant warmte, een stabiele luchtvochtigheid en zijn dankzij onze thermostaat zeer energiezuinig.

Minder uitgeven aan uw energierekening is altijd welkom en daarnaast belast u het milieu meetbaar minder doordat er geen sprake is van CO²-uitstoot. Voorts lenen grote, op zichzelf staande gebouwen zich bij uitstek om zonnepanelen te plaatsen of gebruik te maken van (kleine) windturbines. Zo kunt u na een relatief kleine investering flink besparen op een deel van de bedrijfskosten door uw eigen energie op te wekken.

Meer weten over deze milieuvriendelijke  manier van verwarmen? Neem contact met ons op.