TEST INFRAROOD VERWARMING, ALLES WAT U ALTIJD AL OVER STRALINGSWARMTE ZOU WILLEN WETEN;

De wetenschap verwijst al vele jaren naar verwarmingsinstallaties met een aandeel van meer dan 50% aan HF- infrarood emissie als stralingsverwarming. Er moet echter worden opgemerkt dat de efficiëntie van stralingsverwarming wordt bepaald in verhouding tot het aandeel van de infrarood emissie.

1. Des te meer HF-infrarood, des te hoger de efficiëntie.
2. Des te hoger de efficiëntie, des te lager de verbruikskosten.

•  Elektriciteit moet dan voor 100% worden omgezet in warmte-energie. Warmte-energie kan alleen in convectie of HF- infraroodstraling worden afgegeven. In het geval van stralingsverwarming
definieert de wetenschap het aandeel van convectiewarmte (b.v. c.v. gas, warmtepomp) als verlies. (warmte stijgt hierbij direct naar uw plafond= verlies aan comfort en stookkosten)

•  Bij gebrek aan de juiste warmte-isolatie in een stralingspaneel zal dit ten alle tijden leiden tot enorme verliezen door omzetting naar convectie.

•  Door slechte of niet geïsoleerde stralingsverwarming aan de achterzijde van een paneel verwarmt het metselwerk massaal. Dit leidt tot een schoorsteeneffect dat volgens de wetenschap toeneemt                         wanneer het convectie-aandeel en daarmee ook het opwaaien van o.a. stof toeneemt.

• Goede isolatie leidt dus tot een vermindering van verliezen aan de achterzijde die op zich weer kunnen leiden tot convectie. Tegelijkertijd ontstaat er een verlaging van het warmteverlies (convectie) qua afgifte van het HF- infrarood aan de voorzijde, (substraat) en neemt de efficiëntie toe.

• Warmtestralers met een glazen oppervlak hebben de hoogste efficiëntie in vergelijking met andere materialen vanwege de natuurlijke materiaaleigenschappen van het glas. Dit doordat er b.v. bij metaal of kunststof ong. 50% aan warmte wordt opgeslagen (vastgehouden). Bovendien wordt de warmte niet de ruimte ingestraald maar stijgt juist ook naar het plafond. Des te hoger het aandeel kwarts in het glas, des te hoger de emissie van het HF- infrarood. De coating zoals die zich aan de binnenkant van het Maxxinno glas bevind zorgt voor een zeer brede uitstraling. Dit geeft een aanzienlijk groter warmtegebied in m2 waardoor er minder panelen noodzakelijk zijn. Een ander voordeel van deze coating is dat de warmte meetbaar is van 3.00 tot 4.00 mtr. of zelfs verder. (afhankelijk van het type paneel)

• Het hoogste rendement van HF- infrarood warmtestralers met een glazen oppervlak wordt bereikt bij een glastemperatuur van 120 ° C – 150 ° C. Naarmate de temperatuur in een ruimte toeneemt, nemen de temperatuur van het glas (ong. 40°C) en het energieverbruik aanzienlijk af.

• Des te meer HF-infrarood er wordt uitgezonden door een stralingspaneel, des te meer directe verwarming van materie plaatsvindt. (accumulatie)

• Bij het ontwerpen van stralingspaneel moet er speciaal op worden gelet dat er voldoende capaciteit (vermogen) wordt geleverd om comfortabel, efficiënt en goedkoop te kunnen verwarmen.

• Voor een zo gunstig en comfortabel mogelijk resultaat is het van groot belang dat de warmte uit het paneel onder een stralingshoek van 160C plaatsvind. Het bereik van de glasplaat tot aan het te verwarmen vloeroppervlak moet minimaal 3,5mtr bedragen ( bij 1300w piekvermogen). Uitsluitend met een combinatie van beiden behaalt met de hoogst mogelijke efficiëntie.

• Een piekvermogen van 1300w is bijzonder laag voor verwarming doordat u hiermee ong. 25-30m2 mee kunt verwarmen. Ook wanneer u twijfelt tussen b.v. 1300w of 1000w zal een 13oow zelfs minder energie verbruiken dan een 1000w. Dat is natuurlijk niet vreemd wanneer u beseft dat een 1300w sneller verwarmt dan een 1000w en dus sneller terugschakelt naar een lager vermogen. Ook verwarmt een 1300w krachtiger accumulerend waardoor er meer warmte wordt opgeslagen en er dus minder hoeft te worden bij-verwarmt. Samenvattend; kies bij twijfel dus altijd een wat krachtiger warmtepaneel.

• Als er aan capaciteit (uitvoer van warmte) onvoldoende is geïnstalleerd, zal het ook lastig zijn om het bestaande vocht in het fysiek aanwezige materiaal aan te pakken. Het resultaat is dat infraroodstralers een langere looptijd, en dus een hoger verbruik dan noodzakelijk veroorzaken.

• Het verwarmen en dehydrateren van de materialen via infrarood vermindert het vocht in de muur tot onder de 4%. Dit verhoogt de isolatieprestaties (isolatie-eigenschappen) van uw metselwerk met 50% en vermindert drastische transmissieverliezen. Bij een professionele berekening en plaatsing volgens het gegeven advies zal de vochthuishouding in een ruimte een gezonde 45-50% bedragen. Ook zal er een exact ingestelde temperatuur worden bereikt.

• De intensiteit van de stralingswarmte moet worden aangepast aan uw persoonlijke warmtewens. Infrarood warmte is vergelijkbaar met de warmte van een zeer aangename en gemiddelde zomerse dag. Niet te warm en niet te koel. Deze warmte zal dus als zeer aangenaam worden ervaren. De intensiteit van de warmte en de hoogte van de temperatuur kan uiteraard aan uw persoonlijke wensen worden aangepast d.m.v. een voor stralingswarmte aangepaste aansturing oftewel thermostaat. Met een conventionele thermostaat is dit helaas onmogelijk. Stralingswarmte is namelijk is geen enkel opzicht te vergelijken met convectieverwarming (c.v. gas of warmtepomp).

• Een goede positionering van infraroodverwarming is van cruciaal belang bij gebruik van een thermostaat en een optimaal presterend paneel. De thermostaat mag niet rechtstreeks worden bestraald met infrarood, anders beïnvloedt de infraroodwarmte de thermostaat. In feite moet de thermostaat de luchttemperatuur meten.
Plaats ook nooit een thermostaat in de omgeving van b.v. een t.v. of ander warmtebron. Bij plaatsing op b.v. een vensterbank zal de thermostaat worden beïnvloed door zonlicht of koude tocht.

Voor een woonkamer van bv. 40m2 hebt u niet meer dan 2 stuks iHeatpanels 120x60cm 1300w nodig, om relatief snelle en zeer comfortabele temperaturen te bereiken. Dit is incl. de benodigde overcapaciteit zoals bij elk verwarmingssysteem van toepassing is. Is de ingestelde temperatuur van de woonkamer bereikt dan neemt het verbruik af naar ong. 200w p/u of minder. Dit laatste dankzij onze speciaal ontwikkelde draadloze thermostaat voor stralingswarmte t.w. een Maxxinno ISD+ISD1. 

Samenvattend:

• Het plaatsen van een Maxxinno verwarming geniet bij voorkeur aan het plafond voor het gegarandeerd hoogst haalbare comfortabele resultaat. De efficiëntie van een stralingsverwarmer staat dan in directe verhouding tot de emissie van infrarood.

• Een glazen oppervlak verhoogt de uitvoer van infrarood.

• Glas werkt het meest efficiënt in een temperatuurbereik van 120 ° -150 ° C.

• Door het metselwerk via infrarood accumulerend uit te drogen tot minder dan 4% vocht in wanden vloer en plafond verhoogt u de isolatieprestaties van uw metselwerk met 50%.

• Toekomstbestendig door middel van hernieuwbare energie.

Voordelen van een alles vervangende Maxxinno hoofdverwarming.

  1. ZEER ENERGIEZUINIG -40% ✔
  2. SNEL COMFORT ✔
  3. EENVOUDIGE MONTAGE ✔
  4. GEEN ONDERHOUDSCONTRACT ✔
  5. MEEST GEZONDE VERWARMING ✔
  6. RUIMTE BESPAREND ✔
  7. ESTETISCH ZEER VERANTWOORD ✔
  8. DRAADLOZE THERMOSTAAT ✔
  9. STANDAARD WIT, ZWART OF SPIEGEL ✔
  10. MET EN ZONDER ALUMNIUM FRAME ✔

MEER WETEN OVER WAT VOOR U HET MEEST PASSEND IS? U BENT VAN HARTE WELKOM DUS NEEM CONTACT OP VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK ZODAT WE U GEHEEL PROFESSIONEEL INFORMEREN EN ADVISEREN.

Voor nog meer informatie zie ook;

www.maxxinno.nl
www.verwarmingelektrisch.nl

MAIL: INFO@MAXXINNO.NL

TEL: 0487 769 049

MAXXINNO
De Onderstal 11

6658 KZ Beneden Leeuwen

Wij schetsen graag de mogelijke toepassingen in uw woning, instelling of bedrijf.

Ga meteen naar:

Maxxinno is er van overtuigd dat haar elektronisch aangestuurde (en dus veel zuiniger in gebruik) infrarood verwarmingspanelen de toekomst hebben. Fossiele brandstoffen worden namelijk schaarser en zijn bij verbranding schadelijk voor het milieu. Duurzame energiebronnen als de zon, wind en water zullen er altijd zijn.

Wij adviseren u als klant graag over de talrijke duurzame mogelijkheden van een iHeatpanel. Dankzij de gegarandeerde energiebesparingen is er aanzienlijk minder emissie mogelijk van broeikasgassen.

Duurzaam ondernemen doen wij niet alleen, maar in samenwerking met gerenommeerde installatiebedrijven die voorzien in de behoefte aan betaalbare energie opwekkende materialen en milieuvriendelijke toepassingen. U kunt hierbij denken aan zonnepanelen om zelf energie op te wekken en emissieneutraal te verwarmen.

Laat u professioneel informeren over de toekomstgerichte verwarming- mogelijkheden in uw woning, instelling of bedrijf en neem contact op.