Infraroodverwarming is een geheel natuurlijke verwarmingsmethode en in principe vergelijkbaar met zonnestralen. Onzichtbaar voor het menselijk oog, maar op de huid heerlijk waarneembaar door de wijze van verwarmen.

Het stabiele hoogfrequente (10000 Nm) infrarood van een iHeatpanel verwarmt niet alleen zeer aangenaam de opperhuid van het lichaam maar ook alle zich in de ruimte bevindende fysieke materialen. Tijdens de opwarming laat de warmte los en vult de ruimte. Het gezonde effect van de opgenomen warmte is dat de bloedvaten zich verwijden en de bloedsomloop bevorderd wordt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het lichaam giftige stoffen sneller verwerkt en uitscheidt. Cellen produceren afvalstoffen terwijl ze energie omzetten en de straling uit onze panelen helpt de vrije radicalen af te voeren. Dit geldt niet alleen voor mensen, zeer zeker ook voor dieren. Het iHeatpanel geneest natuurlijk niet, maar zal het leefcomfort van personen met b.v. spierklachten, gewrichtsklachten, luchtwegproblemen, allergieën, huidproblemen e.d. aanzienlijk verhogen. Doordat er niet verwarmt wordt middels convectie (lucht) vind er ook aanzienlijk minder verplaatsing van stof, huismijt, pollen, e.d plaats. Dus vooral ook zeer geschikt voor ruimtes zoals Cleanroomsoperatiekamersintensive care, kortom alle bestaande ruimtes waar een steriele en stofvrije omgeving zeer gewenst is.

Uit verscheidene onderzoeken en behandelingen voor Maxxinno uit de praktijk blijkt dat infrarood in het gebied van 10.000nm weldadig werkt bij pijnlijke en stijve spieren en de ongemakken van reuma kan verlichten. Ook mensen en dieren met huidproblemen, allergieën en luchtwegaandoeningen hebben erg veel baat bij deze continue infraroodwarmte omdat de luchtkwaliteit stabiel en schoon is. Meer technische en/of medische achtergrondinformatie vind u op https://www.maxxinno.nl/downloads

Over de aanwending van Maxxinno warmtepanelen op onder andere medisch en agrarisch terrein leest u meer onder het kopje Toepassingen.