Er bestaan veel klachten van winkelpersoneel waardoor de branche toebehoort aan de groep met een hoog ziekteverzuim. Dit, vooral aan de zijde van grootwinkelbedrijven. Rijen kassa’s staan namelijk direct voor de in/uitgang en tocht heeft hierdoor vrij spel. Het zal ook u niet ontgaan zijn dat kassapersoneel soms met een jas aan zijn/haar werk moet uitvoeren.

Uit artikelen die sinds 2005 in de media zijn verschenen is bekend dat de binnenluchtkwaliteit op werkplekken veel te wensen overlaat. Doordat er veel personen langere tijd verblijven in een grote ruimte kan er een ongezonde luchtsamenstelling ontstaan die veelal boven de adviesgrenswaarden uitkomt. Veel winkels verwarmen met convectie (warme lucht) waardoor een spreiding van ongezonde lucht zich door de winkel verspreid. Onderzoek door TNO heeft aangetoond dat een situatie vaak alarmerend is.
De kwaliteit van de binnenlucht wordt gemeten door het aantal ppm (parts per milion) CO2 vast te stellen, hetgeen als indicator maatgevend is voor de mate van luchtverversing. Ook de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid worden daarbij geregistreerd. Buitenlucht bevat ongeveer 350-400 ppm CO2. De algemeen gehanteerde advieswaarde voor in gebouwen is 800 ppm geldt als ‘goed’ met 1.200 ppm als bovengrens. Boven de 1.200 ppm treden er gezondheidsklachten op.

De warmte vliegt de winkel uit…

Tijdens de winter zakt de temperatuur soms tot onder het vriespunt. Vrij veel winkels hebben dan toch de deuren wijd open staan waardoor de luchtverwarmingsinstallaties van met name boven de ingangen op volle toeren draaien. Deze lucht verplaatst veel stof, huismijt en bacteriën en vragen uitzonderlijk veel energie.
De luchtverwarming (ook wel warmtegordijn genoemd) vraagt als snel 30.000 kWu terwijl wij van Maxxinno dit kunnen opvangen met een iHeatpanel van b.v. 2 kWu. Doordat een warmtegordijn veel stof verplaatst vraagt het onderhoud van een winkel ook een extra investering voor de schoonmaak.

Openstaande winkeldeuren.

Openstaande winkeldeuren en verwarmde terrassen zorgen tijdens de wintermaanden voor een meer uitnodigend winkelgebied. Tegelijkertijd klinkt door het hele land de roep om milieuvriendelijke maatregelen en de té hoge stookkosten voor ondernemers terwijl de warmte de koude buitenlucht in wordt geblazen. De deuren sluiten zou een optie kunnen zijn maar als je veel bezoekers krijgt, dan blijft die deur toch regelmatig openstaan en komt er koude lucht binnen. Bij gesloten deuren is extra sterke verlichting gewenst om er niet als ‘gesloten’ uit te zien maar ook dat dat verbruikt weer stroom. Vele winkels, hotels en restaurants bezuinigen noodzakelijk op verwarming en vaak ziet men personeel de hele dag koukleumen omdat er niet voldoende verwarming is doordat de deur open staat. Dit geldt met name bij recepties waarvan de balie zich direct of nabij bij de in/uitgang bevind.

Wilt u meer informatie over onze energiebesparende producten!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een voor u kosteloos en vrijblijvend advies op maat, info@maxxinno.n

Of het nu een winkel, kantoor, woning, chalet, stal, schuur, hobbyruimte of wat dan ook is… Maxxinno krijgt het altijd zeer comfortabel en energiebesparend verwarmt.

Omdat een iHeatpanel gezonde warmte geeft, is het een comfortabel en duurzaam alternatief voor zowel mens als dier. Infrarood warmtepanelen kennen vele toepassingen.

Ook als bijvoorbeeld (licht)therapieruimte of Bikram Yoga gelegenheid (yoga in een omgeving van 40 °C), kunnen wij op-maat-panelen produceren in de eigen fabriek in Duitsland. U kunt hier een offerte voor aanvragen.

iHeatpanels zijn energiezuinig en in combinatie met groene stroom een duurzame investering in een energieneutrale toekomst. Hiernaast worden een aantal veelvoorkomende toepassingen toegelicht.

Neem nu nog contact met ons op voor een afspraak en laat u geheel vrijblijvend en professioneel informeren!