Een iHeatpanel verwarmt snel en geruisloos. Het is een zeer energiezuinige verwarming omdat de infraroodstraling alle lichamen en objecten in de ruimte verwarmt zoals meubels, vloeren en wanden binnen het bereik van het warmtepaneel, die op hun beurt de opgenomen warmte weerkaatsen. Dit leidt tot accumulatieve opwarming in stilstaande lucht, waardoor de luchtvochtigheid in een ruimte blijft schommelen tussen een aangename 40-50%. Dat voorkomt dat er snel schimmels ontstaan -mits de ruimtes goed geventileerd zijn- en kan overgevoeligheid en allergisch astma voorkomen. Traditionele centrale verwarming verwarmt de lucht in een ruimte en brengt deze in beweging, waardoor ook stof, huismijt en ziektekiemen vrij spel hebben.

Bij het bereiken van de gewenste temperatuur bouwt de bijbehorende thermostaat trapsgewijs het piekwattage af en slaat overtollige warmte op, daarin zit de grootste besparing. Omdat alles om u heen warmte vasthoudt en afstraalt, kan de thermostaat vaak 1 tot 2 graden lager dan nu te doen gebruikelijk. Dit resulteert in een kostenvermindering tot 60%, afhankelijk van de ligging, het raamoppervlak en isolatie van de te verwarmen ruimte.

U kunt een globale capaciteitsbegroting maken aan de hand van het te verwarmen vloeroppervlak in m² en niet in m³ zoals bij centrale verwarming. Wij adviseren altijd 15 à 20% overcapaciteit te nemen (als bij elk ander verwarmingssysteem), omdat de deuren en het glasoppervlak in veruit de meeste situaties in voldoende mate gedekt zijn. Daarbij, een beetje overcapaciteit komt ten goede aan de energiebesparing.

Het temperatuurverschil tussen vloer en plafond is om en nabij 2 °C. Er is daardoor geen sprake van een onbehaaglijk koude onderstroom.

Elk formaat warmtepaneel heeft een piekvermogen. Dat wil zeggen, een maximaal verbruik in watts. Ter illustratie, een paneel van 1.50×0.60 meter dat een ruimte van 30 m² kan verwarmen, heeft een piekvermogen van maar 1300w (dit is minder dan een gemiddeld koffiezetapparaat of stofzuiger verbruikt). Naarmate de temperatuur in de ruimte stijgt, neemt het stroomverbruik gelijkmatig af. In tegenstelling tot andere warmtepanelen slaat dit paneel de overtollige warmte op om het pas vrij te geven op het moment dat de thermostaat daartoe opdracht geeft.

iHeatpanel
220/230V
Afmeting
(cm)
Max vermogen
(watt)
Warmtebereik
(m²)
Gewicht
(kg)
Spanning
(Ampère)
Power
heating
150 x 60 1300 30 16,2 5,7
120 x 60 1000 25 13,2 4,4
90 x 60 800 16 10,2 3,5
60 x6 0 500 10 7,2 2,2
60 x 30 250 6 4,5 1,0

Een iHeatpanel komt het best tot zijn recht aan het plafond. Hier kan het warmtepaneel in een hoek van 160 graden de  gehele ruimte bestrijken. Het paneel zelf is zo’n 4 centimeter hoog en kan ook heel gemakkelijk in een of twee systeemplafondpanelen geplaatst worden.

U sluit het paneel eenvoudigweg aan op een bestaand lichtpunt in bijvoorbeeld uw woning, badkamer, kantoor, behandelruimte of stal. In winkels wordt ons warmtepaneel met enige regelmaat in spiegeluitvoering toegepast boven een toonbank of kassa, waar ook nog eens een preventieve werking vanuit gaat voor wat betreft diefstal.